ACTUALITATEUltima ORA

“ cu tot respectul domnule chestor sef cine își asuma?!”

Dubla crima de la Onesti a zdruncinat instituțiile statului din temelii. Au ieșit la iveală fisuri puternice in ceea ce privește procedura, asumarea de responsabilități dar și fisuri evidente inclusiv in discursul ministrului MAI, Lucian Bode.
Pare greu de crezut ca eșecul acțiunii de salvare a celor doua victime se datorează exclusiv șefilor și adjunctilor de la Ipj Bacau și Politia Onesti.
Si asta in condițiile in care agresorul, Gheorghe Moroșan a strigat clar și răspicat, înaintea săvârșirii măcelului, ca vrea sa vorbească cu cineva care are puterea, cu un ministru.

Detalii neștiute din ancheta polițiștilor

In urma discuțiilor purtate cu un martor care a dorit sa nu fie declinata identitatea vine cu detalii importante.

“Locuiesc fix peste drum de balconul unde a avut loc dubla crima. Am văzut ceea ce s-a întâmplat cu adevarat. La 11.55 am văzut venind câțiva polițiști, iar la câteva minute mai târziu, mai precis la 12.05 am văzut ca ajuns și adjunctul Poliției Onesti. Câțiva polițiști au venit și mi-au cerut sa le ofer sprijin in desfășurarea activității lor. Am fost de acord. A venit un polițist și și-a amplasat o camera de luat de vederi pentru a obține mai multe detalii din interiorul apartamentului unde agresorul sechestrase cei doi muncitori. Au folosit un binoclu de mare precizie și au putut oferi informații importante echipei de mascați din exterior”.

Agresorul Gheorghe Morosan a avut și momente când părea obosit, când lasă cuțitul și chiar cere apa pentru a potoli setea uneia din victime.
Dacă pana in jurul orei 15.30 -16.00 agresorul a fost aparent deschis comunicării după ora 16.00 un declic d-a petrecut in mintea lui.
Refuza discuțiile cu negociatorul dar și cerea prezent unui superior cu putere de decizie, chiar a ministrului Afacerilor Interne.

Din discuțiile purtate cu martorul a cărui identitate o vom proteja se pare ca un conflict ar fi izbucnit intre agresor și victima situată in partea din dreapta agresorului. Un moment de furie, de frustrare, un moment in care victimele exasperate și umilite de situația in care au fost puse s-au răzvrătit și au încercat sa-l dezarmeze și sa lupte pentru viața lor.

Ceea ce a urmat știm cu toții.

Intrebari fără răspuns:

– de ce erau murdari pe salopeta in zona abdomenului de var, glet dacă cei doi erau electricieni și nu zidari?!
Nu pot sa cred ca s- au tăvălit singuri pe jos…

– in discursul sau Lucian Böde, ministrul MAI susține ca” conducerea inspectoratului de politie al județului Bacau nu a valorificat in întregime toate datele și nu a informat complet și corect eșalonul superior”

– chiar dacă Politia Onesti și Ipj Bacau a dorit mușamalizarea cazului agresorul a sunat de 6 ori la serviciul national apel de urgenta 112-structura independenta de politie care cu siguranța a comunicat MAI despre situația de la Onesti

– ministrul Lucian Böde acuza conducerea Poliției Onesti ca a ignorat reclamațiile agresorului in condițiile in care acesta a făcut reclamații/ petiții inclusiv la MAI-  ahresorul a făcut scrisoarea publica cu mult înainte de crima

– nu a fost limitat accesul soției agresorului cu toate ca acesta din urma a amenințat ca soția sa-i fie lăsată in pace, in caz contrar trece la crima

– cea mai gravă fisura “ principala deficienta constatata a fost relaționarea defectuoasa intre factorii de comanda ce a determinat lipsa coordonării și neasumarea responsabilităților “- ministrul Lucian Böde

PS – chiar așa rămâne întrebarea pe care di șeful Poliției Onesti a adresat o la telefon chestorului -sef

“ cu tot respectul domnule chestor – sef nu va supărați cine își asuma vina ?!”

 

 

 

 

 

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura