ACTUALITATEUltima ORA

Dezvoltare strategica pentru orașe inteligente

Astăzi de la ora 14.00, are loc in sistem online evenimentul : DEZVOLTAREA STRATEGICĂ PENTRU ORAȘE INTELIGENTE,

Se va discuta despre cum vor trebui adaptate strategiile pentru dezvoltarea orașelor, care sunt principalele provocări ale administrației locale în 2021 și ce înseamnă finanțarea inteligentă a proiectelor.

Orașele din România au nevoie de strategii pentru modernizare și adaptare la nevoile cetățenilor, care s-au schimbat foarte mult în ultima perioadă. Ultimul an, caracterizat de restricțiile cauzate de pandemie, a adus în prim plan o mai mare nevoie de conectare digitală, sănătatea, mai mult spațiu pietonal sau dedicat mobilității individuale, mai mult spațiu verde și mai puțină poluare, mai multe servicii publice digitale, mai puțină birocrație, cu sisteme care ne ajută să salvăm timp prețios.
Însă, orașele pot fi îmbunătățite când există o gândire strategică a liderilor administrativi, armonizată cu interesele cetățenilor și ale mediului de afaceri. Astfel, printr-o abordare inteligentă, orașele pot evolua în orașe mai atractive, mai locuibile și mai prietenoase cu turiștii și mediul de afaceri.

     Cum vor trebui adaptate strategiile pentru dezvoltarea orașelor

 

     Evenimentul face parte din seria Dezbaterilor Smart City, organizate de Concord Communication, începând din 2017, pentru promovarea conceptului de orașe inteligente.

     “Încă dinainte de pandemie am început să integrăm în administrația locală o serie de facilități pentru a oferi cetățenilor o alternativă față de serviciile la ghișee – ne-a declarat domnul Constantin Toma, Primarul Orașului Dărmănești, Județul Bacău. Prin Primăria Online cetățenii Orașului Dărmănești au posibilitatea depunerii online a Petițiilor, pot plăti cu cardul taxele și impozitele, se pot înscrie în audiență, pot completa și depune o serie de formulare spre soluționare fără a mai fi nevoie să se deplaseze la Primărie.

     Suntem conștienți că aceste servicii online sunt doar un început. În perioada care urmează ne propunem să mobilizam toți factorii locali pentru a construi Viziunea și Strategia “Dărmănești – Oraș Inteligent”. De aceea particip cu mare interes – și îi invit pe toți colegii mei primari – să participe la Conferința “Dezvoltarea strategică pentru orașe inteligente”. Suntem foarte interesați de soluțiile și tehnologiile ce definesc orașele inteligente, de modul de elaborare a Strategiilor Smart City și de exemple de succes în implementarea acestora.”

Va fi o dezbatere cu persoane importante din administrația publică și din mediul privat pentru a arăta întregii țări cum se poate face administrație modernă în România.

Discuțiile vor avea în vedere soluțiile care sunt la îndemâna autorităților publice locale, cum poate fi abordat procesul digitalizării interconectate a instituțiilor publice locale, dar și importanța leadershipului instituțional și al colaborării la nivel regional între instituții.

De asemenea, va fi abordat subiectul finanțării inteligente a proiectelor, care sunt sursele de finanțare pe care administrația publică locală le poate utiliza.

Pentru a putea participa la eveniment vă puteți înscrie la office@concordcom.ro

Evenimentul se va desfășura în mod hibrid (prezență fizică și online) și va fi transmis pe facebook, pe pagina evenimentului

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura