Acasă ACTUALITATE “I-am încurajat mereu pe primari să aplice la programul de iluminat public“-...

“I-am încurajat mereu pe primari să aplice la programul de iluminat public“- deputat Mircea Fechet

0

Intr-o postare de pe Facebook deputatul băcăuan Mircea Fechet comunica lista localităților care au aplicat la programul de iluminat stradal al Ministerului Mediului.

 

 

“Programele Administratiei Fondului de Mediu pe care le-am elaborat anul trecut la Ministerul Mediului vor începe să dea roade și în județul Bacău!

În 2020, Ministerul Mediului, prin Administrația Fondului pentru Mediu, a derulat programul destinat iluminatului public ecologic, în valoare de 384 de milioane de lei.

Astăzi, iată că avem 14 localități din județul Bacău care au semnat deja contractul de finanțare și la care urmează execuția. Acestea sunt: Comănești, Podu Turcului, Ghimeș-Făget, Cașin, Faraoani, Sărata, Horgești, Valea Seacă, Moinești, Scorțeni, Berzunți, Odobești, Balcani și Târgu Ocna. Valoarea totală a acestor finanțări este de peste 9,3 milioane de lei. Alte 10 localități urmează a primi finanțare în curând.

I-am încurajat mereu pe primari să aplice la programul de iluminat public, datorită beneficiilor acestuia pentru comunitate. În primul rând, prin înlocuirea corpurilor de iluminat, consumul de energie electrică din fiecare localitate din România va fi redus cu până la 40%. Așadar, pe lângă reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, administrațiile locale vor plăti și facturi mai mici la electricitate și vor putea folosi acești bani în alte proiecte în interesul cetățenilor. “.