ACTUALITATEPOLITICA

Directorul Oficiului pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Bacău condamnat pentru fapte de corupție

Directorul Oficiului pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Bacău, Andrei Seto, și alți doi inculpați au fost condamnați vineri, 23 octombrie de către Tribunalul Bacău. Este vorba de un dosar instrumentat pentru fapte de corupție

Tribunalul Bacău îl condamnă pe inculpatul Andrei Seto la o pedeapsa principala rezultantă de 6 (șase ) ani și 2 (două) luni închisoare.

Este vorba de:

  • pentru comiterea infracţiunii de instigare la infracţiunea de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 47 C.p. raportat la art. 181 al.1 din legea 78/2000, cu aplicarea art. 396 alin. 2 C.proc.pen., la o pedeapsă de 5 (cinci) ani închisoare, pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a), b) ?i g) din C.pen., pe o durată de 4 ani ?i pedeapsa accesorie a interzicerii aceloraşi drepturi în condiţiile prev. de art. 65 al. 3 Cod penal; – pentru comiterea infracţiunii constând în fapta persoanei care, având sarcina de a supraveghea, a controla, a reorganiza sau a lichida un operator economic privat, îndepline?te pentru acesta vreo însărcinare, intermediază ori înlesne?te efectuarea unor opera?iuni comerciale sau financiare ori participă cu capital la un asemenea operator economic, dacă fapta este de natură a-i aduce direct sau indirect un folos necuvenit, prevăzută ?i pedepsită de art. 11 alin. 1 din Legea 78/2000, cu aplicarea art. 396 alin. 2 C.proc.pen, la o pedeapsă de 3 (trei) ani ?i 6 (?ase) luni închisoare, pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a), b) ?i g) din C.pen., pe o durată de 3 ani ?i pedeapsa accesorie a interzicerii aceloraşi drepturi în condiţiile prev. de art. 65 al. 3 Cod penal. În baza art. 38 alin. 1, art. 39 alin. 1 lit. b şi art. 45 C.pen. dispune contopirea pedepselor aplicate inculpatului SETO ANDREI, aplică pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare la care adaugă sporul obligatoriu de 1/3 din cealaltă pedeapsă, respectiv 1 an ?i 2 luni închisoare, inculpatul având de executat în final pedeapsa principală rezultantă de 6 (?ase) ani ?i 2 (două) luni închisoare, pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a), b) ?i g) din C.pen, pe durata a 4 ani ?i pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a), b) ?i g) din C.pen. după rămânerea definitivă a prezentei sentinţe penale şi până când pedeapsa privativă de libertate aplicată va fi executată sau considerată ca executată.

Sentința poate fi contestată în termen de 10 zile.

sursa aici

 

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura