Acasă Actualitate Doliu in invatamantul bacauan

Doliu in invatamantul bacauan

2480
0

Cui ii pasa ca de la inceputul anului scolar si pana la aceasta ora elevii navetisti din judetul Bacau trebuie sa suporte, din buzunarul si asa golit al parintilor, costul transportului catre scoala?!  Astfel, zilnic intre 5- 10 lei se duc, zilnic, se duc doar pe transport.

Asadar elevii de luni pana vineri, se trezesc cand se crapa de ziua, pornesc de acasa asa cum pot, de regula flamanzi sau cu un colt de paine pe post de sandvis care trebuie sa ii tina de foame pana la orele 15.00 cand se reintorc acasa. Si asta in cazul fericit!

Dar chiar asa, cui ii pasa?

Cui ii pasa ca de la inceputul anul si pana acum profesorii si elevii au scos bani din buzunar ca sa-si cumpere cate o masca, doua, chiar trei pe zi pentru ca Maria Sa Guvernul, Inspectoratul Scolar Judetean, Consiliul judetean si Prefectura cer, impun ca toti sa purtam masca. Si asta in conditiile in care numarul persoanelor diagnosticate pozitiv covid-19 cresc de la o zi la alta.

Dar chiar asa, cui ii pasa?

Nu cu mult timp in urma spuneam ca va fi greu pana cand primul profesor din judetul Bacau va fi rapus de covid-19. Sambata, 24 octombrie, prima profesoara din municipiul Onesti pierdea lupta cu acest virus nemilos, iar o alta profesoara, de data aceasta din municipiul Bacau, avea ceremonia de inmormantare.

Dar chiar asa, cui ii pasa?

Reglementarile legale spuneau ca la doua cazuri de covid-19 intr-o unitate de invatamant, aceasta se va inchide. Nici pana la aceasta ora Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”, institutia unde doua cadre didactice au fost confirmate pozitiv Covid-19, din care una a pierdut lupta cu viata, nu a fost inchisa pentru a trece la invatamantul online.

Dar chiar asa, cui ii pasa?

Le pasa celor care fac si desfac jocurile politice? Celor care isi negociaza functii, pozitii si asteapta verde de la Bucuresti? Le pasa celor de la Consiliul Judetean ca de la inceputul anului scolar, elevii navetisti isi “rup” banii de pachet ca sa vina la scoala? Poate da, poate nu!

Cand primul elev va pieri dupa o “copilareasca” lupta cu Covid-19, atunci cu siguranta vom sti “cui” si “daca” ii “pasa”!