Cultură & EducațieSOCIALUltima ORA

Elevii cantemireni aduc bucurie și speranță

Elevii cantemireni aduc bucurie și speranță: Voluntariat la «Masa Bucuriei»
Miercuri, 17 mai 2023, elevii Colegiului Național „Dimitrie Cantemir” din Onești au avut parte de o experiență de neuitat în calitate de voluntari la evenimentul „Masa Bucuriei”. Sub îndrumarea doamnei Veronica Boros, bibliotecarul instituției, acești tineri au adus zâmbete și speranță în viețile celor în nevoie.

Elevii cantemireni aduc bucurie și speranță
Activitățile au debutat la Capela „Sf. Apostol Ioan Evanghelistul”, unde elevii au participat la o cateheză susținută de părintele Nicolae Zaharia. În cadrul acestei întâlniri, au descoperit istoria locului și au primit învățături duhovnicești prețioase. De asemenea, au avut ocazia de a se ruga și de a mulțumi pentru toate binecuvântările pe care le primesc în viață, în special pentru dragostea și sprijinul familiei.

Cu dorința de a se implica și de a oferi ajutor celor nevoiași, elevii au devenit voluntari la „Masa Bucuriei”. Activitatea s-a desfășurat la sediul protopopiatului, unde tinerii au avut parte de o „examen” special, constând în curățarea și tăierea legumelor necesare pentru prepararea hranei. Efortul depus de aceștia a fost unul admirabil, iar rezultatul muncii lor a fost hrana pregătită pentru beneficiarii de la „Fereastra Bucuriei”.

Pe lângă implicarea activă în pregătirea mesei, elevii au căutat să cunoască și să interacționeze cu beneficiarii, să afle poveștile de viață ale acestora și să le ofere încurajare și sprijin moral. Astfel, au reușit să creeze o atmosferă plină de caldură și compasiune, aducând bucurie în inimile celor aflați în nevoie.

Bineînțeles, o zi atât de plină de implicare și dăruire nu putea fi încheiată înainte de a gusta celebrele „Gogoașe ale Bucuriei”. Această tradiție a devenit un simbol al generozității și al bucuriei împărtășite în cadrul evenimentului.

Elevii de la Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” din Onești au demonstrat astfel că tinerii au puterea de a face diferența în comunitate prin gesturi de voluntariat și implicare activă. Prin participarea lor la „Masa Bucuriei”, au adus speranță și zâmbete celor aflați în nevoie.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura