SOCIALUltima ORA

EPIDEMIE de INFECȚII CU TRANSMITERE SEXUALA ÎN ROMÂNIA : TINERII SUNT VICTIME

EPIDEMIE de INFECȚII CU TRANSMITERE SEXUALA ÎN ROMÂNIA : TINERII SUNT VICTIME

Recentele statistici privind infecțiile cu transmitere sexuală din România au stârnit îngrijorare, evidențiind o creștere alarmantă a cazurilor, în special în rândul tinerilor. Potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, numărul acestor infecții a crescut cu 58%, semnalând o situație preocupantă.

Potrivit experților europeni, cele mai multe infecții sunt la persoane heterosexuale care au parteneri noi ori multipli.

GONOREE +48%
SIFILIS +34%
CHLAMYDIA + 16%

SURSA: CENTRUL EUROPEAN DE PREVENIRE ȘI CONTROL AL BOLILOR

Sifilisul, gonoreea și chlamydia sunt printre bolile care au înregistrat cea mai semnificativă creștere, conform raportului recent emis de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor. În România, sifilisul a devenit afecțiunea cu cea mai ridicată incidență, cu județele Arad, Brăila și Neamț în fruntea listei.

Datele statistice demonstrează că majoritatea cazurilor de sifilis și gonoree afectează persoanele de sex masculin, cu un număr de cazuri de două ori mai mare decât al femeilor. Aceste infecții sunt mai frecvent întâlnite în rândul persoanelor heterosexuale.

Județele Iași, Cluj și Bacău sunt printre cele mai afectate de gonoree, în timp ce Chlamydia este întâlnită în special în Arad și Brăila, conform raportului menționat.

O problemă majoră care contribuie la răspândirea acestor infecții este lipsa educației sexuale adecvate în școli. Grupa de vârstă cuprinsă între 20 și 24 de ani este cea mai afectată, subliniind necesitatea unei intervenții urgente în ceea ce privește promovarea educației sexuale și a măsurilor de prevenire a bolilor cu transmitere sexuală.

În contextul unei astfel de epidemii în creștere, este esențial ca autoritățile să intensifice eforturile pentru a furniza informații corecte și accesibile despre prevenția și tratamentul acestor infecții, astfel încât să se reducă incidența acestora și să se protejeze sănătatea tinerilor din România.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura