Cultură & EducațieUltima ORA

Erasmus+Zero Waste PHILOSOPHY- la Dărmănești

Erasmus+Zero Waste PHILOSOPHY- la Dărmănești 

În perioada 4-9 martie 2024, proiectul Erasmus+Zero Waste PHILOSOPHY uman ego a ajuns la a treia mobilitate, marcând un moment important în eforturile de a promova practici sustenabile în domeniul reciclării și gestionării deșeurilor. Școala Gimnazială Nr. 2 Dărmănești a fost gazda partenerilor din Italia/Pisa și Turcia/Adana, prezentând și împărtășind bune practici prin intermediul workshop-urilor, în concordanță cu obiectivele ambițioase ale proiectului.

Proiectul își propune să promoveze reciclarea, colectarea selectivă, reducerea risipei și transformarea deșeurilor în obiecte prietenoase cu mediul. Un aspect inovator al acestui demers constă în implementarea conceptului de 5D Modelling pentru managementul deșeurilor. Astfel se realizează o perspectivă modernă în ceea ce privește tehnologia în abordarea acestei problematici globale.

Partenerii din Italia și Turcia au avut ocazia să afle din experiența Școlii Gimnaziale Nr. 2 Dărmănești. Acest schimb de cunoștințe și experiențe contribuie la consolidarea parteneriatului și la îmbunătățirea eforturilor comune de a aduce schimbări pozitive în gestionarea deșeurilor, având un impact semnificativ asupra comunităților locale și a mediului înconjurător.

Prezent la eveniment a fost și ministrul băcăuan al mediului, Mircea Fechet, care a ținut să felicite echipa instituției de învățământ care a implementat proiectul dar și pe primarul orașului stațiune Darmanesti, Toma Constantin.

“O adevărată bucurie să fiu, la Dărmănești, alături de copiii care participă la proiectul Erasmus ,,Zero waste philosophy>human ego” și să vorbesc cu aceștia despre protecția mediului și ce putem face fiecare dintre noi pentru natură.

În acest proiect, participă elevi din România, din Dărmănești, din Italia și din Turcia, iar principalul scop este educația pe teme de reciclare, a reducere a consumului și a risipei, dar și reutilizarea deșeurilor pentru a crea produse prietenoase cu mediul înconjurător.

Îl felicit pe primarul liberal Constantin Toma pentru susținerea acestui proiect, precum și pentru toate celelalte inițiative menite să îmbunătățească educația copiilor și să le creeze oportunități de dezvoltare” a precizat ministrul Mircea Fechet.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura