ACTUALITATEUltima ORA

Explozie puternică – o persoană a ajuns la spital

Explozie puternică, vineri, la Hidrocentrala Stejaru, din județul Neamt. Din primele informații s-ar fi produs din cauza unui întrerupător, conform surselor neoficiale, ceea ce a dus la un zgomot extrem de puternic, care s-a auzit pe o rază de câțiva kilometri, informează stiri-neamt.ro.

Nu au fost raportate incendii dar alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în acea zonă. O persoană a ajuns la spital în urma exploziei.

„În urma evenimentului, o persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale”

„La ora 18:09 pompierii au fost înștiințați despre producerea exploziei la Hidrocentrala Stejaru.

Au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.

Ajunși la locul exploziei, pompierii au constatat că s-a produs o avarie la un întrerupător de 110 KV. În urma evenimentului, o persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale. Un bărbat de 40 de ani, conștient și cooperant, a fost preluat de echipajul și transportată la UPU Piatra-Neamț.

Un echipaj a rămas la locul evenimentului pentru asigurarea zonei. Operatorul economic de distribuție a energiei electrice a fost înștiințat și lucrează pentru remedierea defecțiunilor cauzate de eveniment.”, a transmis ISU Neamț.

Care e mesajul prefectului județului Neamț

„Astazi în jurul orei 18, s-a înregistrat un șoc in SEN (Sistemul Energetic Național) ca urmare a unei defecțiuni la un intreruptor de 110 KV, aferent unui grup din stația Stejaru.

Urmare a acestui eveniment, au rămas nealimentate la rețeaua electrică stațiile Dodeni, Cariera, Ciment și Poiana Teiului. Pentru câteva secunde s-a înregistrat o pană de curent și în Piatra-Neamț, urmare a decuplării transformatorului din zona Sărata.

După efectuarea manevrelor necesare, la ora 18.43 toți consumatorii aferenti stațiilor Dodeni, Cariera si Poiana Teiului au fost realimentați cu energie electrică.

Stația Stejaru este în operarea și gestiunea Hidroelectrica SA.

La ora 18:09 pompierii au fost înștiințați despre producerea unei explozii la Hidrocentrala Stejaru. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.

În urma evenimentului, o persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale. Un bărbat de 40 de ani, conștient, a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la SJU Piatra-Neamț.”, a declarat prefectul județului Neamț, Adrian Niță.

sursa foto – arhivă

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura