ACTUALITATE

Jandarm băcăuan – reprezentantul Jandarmeriei Române în Lituania

Locotenent-colonelul Ghiniță Daniel, ofițer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean “Ștefan cel Mare” Bacău, a reprezentat Jandarmeria Română la Conferința CEPOL pentru cercetare și știință Preparing Law Enforcement for the Digital Age. Evenimentul s-a desfășurat la Mikolas Romeris University din Vilnius, Lituania, în perioada 8-10 iunie.

La activitate au participat peste 150 de reprezentanți (ofițeri cu funcții de conducere din instituții de aplicare a legii, profesori și cercetători, experți naționali, etc.) din 29 de state europene, precum și din SUA.

Ofițerul, de 40 de ani, este căsătorit, are două fete, și activează în aceiași unitate de la începutul carierei sale. Din cei 19 ani de carieră militară, în ultimii aproape 12 ani a ocupat doar funcții de conducere, fiind mereu preocupat de îmbunătățirea propriului nivel de pregătire, atât din punct de vedere operativ cât și managerial, aspect care a avut și are o contribuție importantă în îndeplinirea obiectivelor unității.

“Instituțional vorbind, este foarte important să evoluăm odată cu societatea, să ne adaptăm vremurilor din ce în ce mai digitalizate, astfel încât dezideratul unității, respectiv asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, să fie îndeplinit în cele mai bune condiții. Din punctul meu de vedere, ideea generală a digitalizării este de a îndeplini anumite lucruri cât mai repede și mai simplu. Raportându-mă la natura activității noastre, consider că digitalizarea în interiorul instituției se traduce în operativitate în exterior, acolo unde, de fapt, se derulează misiunea Jandarmeriei: față în față cu cetățeanul”, a declarat ofițerul la întoarcerea din misiune.

Suntem convinși că noile idei europene abordate în materie de digitalizare și inteligență artificială și experiențele împărtășite de celelalte instituții de aplicare a legii participante la conferință vor contribui la îmbunătățirea activității unității noastre.

 

 

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura