POLITICA

Leadership pentru administrațiile locale din România

Leadership pentru administrațiile locale din România

Sub denumirea de “Leadership pentru administrațiile locale din România”, weekendul acesta a avut loc în Municipiul Oradea, ediția cu numărul 23 a Academiei Europene pentru tineri lideri politici.

Am reprezentat județul Bacău împreună cu o delegație formată din 8 tineri din cadrul organizațiilor: TNL Alba, TNL București, TNL Iași, TNL Ilfov, TNL Oradea, TNL Satu Mare.

Consider că tinerii sunt parte considerabilă din societatea noastră și sunt cetățeni activi, iar prin urmare pot avea o enormă contribuție la dezvoltarea acesteia.

În ciuda acestui fapt, efervescența tipică anilor tinereții trebuie câteodată modelată după experiența și performanța altor specialiști în diverse domenii, cum ar fi administrativ, politic sau privat, iar Centrul Român de Politici Europene, cu sprijinul OMV Petrom în calitate de sponsor, înțelege pe deplin această nevoie.  

Împreună cu alți colegi din organizațiile tinere ale celorlalte formațiuni politice, am participat timp de 3 zile la dezbateri pe următoarele teme: Dezvoltare locală în fața unor provocări multiple; Smart cities: investiții sustenabile, investiții necesare; Resurse publice pentru investiții locale – fonduri și priorități; Orașe pentru oameni; Decizii în folosul comunității: strategii de dezvoltare urbană.

Un lucru este cert. Avem idei, avem viziune, avem suficientă experiență și curaj ca să le punem în practică, suntem implicați și știm ce trebuie să facem, cum să ne descurcăm că să ne ajutăm comunitățile, iar maniera în care societatea se comportă cu tinerii săi este foarte importantă pentru prezent și viitor.

Le mulțumim organizatorilor pentru invitație și așteptăm cu nerăbdare următoarea ediție!

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura