ACTUALITATE

Leafă de lux. Oana Chelaru, șefa de aeroport care încasează aproape 4.000 de euro pe lună

Oana Chelaru, președinte executiv al Aeroportului Internațional „George Enescu” din Bacău, ar fi cel mai bine plătit manager de aeroport din România, conform datelor oficiale disponibile. Ea are un salariu mai mare decât al omologilor săi din Cluj sau Iași.

Conform ultimei declarații de avere, Oana Chelaru a încasat 228.581 lei net în 2021, ca președinte executiv al Aeroportului Bacău, ceea ce înseamnă un câștig lunar de peste 19.000 de lei (peste 3.800 de euro pe lună).

În 2020, Chelaru raportase un câștig de 261.041 lei, adică peste 21.700 de lei pe lună, doar din salariu.

Comparativ, conform ultimei declarații de avere, David Ciceo, directorul general al Aeroportului din Cluj, cu un trafic de pasageri de aproape 4 ori mai mare decât Bacăul, a încasat 208.000 lei în 2020.

Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Iași, al doilea pe țară ca număr de pasageri dintre aeroporturile regionale, a încasat peste 154.000 de lei într-un an.

De asemenea, Artagea Bogdan-Ionuț, șeful Aerportului Mihail Kogălniceanu din Constanța, a încasat 194.355 de lei într-un an, în timp ce omologul său de la Târgu Mureș, 133.200 de lei, relateazăziaruldebacau.ro.

Aeroportul Internațional ”George Enescu” Bacău este administrat de Consiliul Județean

Aeroportul Internațional ”George Enescu” Bacău este administrat de Consiliul Județean Bacău, instituție care îi plăteșete salariul în urma unei dispoziții dată de președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea.

În ceea ce privește numărul pasagerilor care tranzitează aeorporturile regionale, aeroportul din Bacău e pe locul patru după Cluj, Iași și Timișoara. Aeroportul din Bacău a avut anul trecut 380.000 de pasageri.

Aeroportul din Cluj Napoca a înregistrat în 2021 un număr total de 1,46 milioane de pasageri și își păstrează titlul de cel mai mare aeroport regional din țara noastră. Pe locul al doilea în acest top a urcat anul trecut aeroportul din Iași cu 640 de mii de pasageri înregistrați. Aeroportul din Timișoara a înregistrat în 2021 629 de mii de pasageri și este urmat pe locul al patrulea de aeroportul din Bacău.

 

Sursa: gandul.ro

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura