ACTUALITATERaja SAUltima ORA

Notificările Raja vin cu întârziere

Dacă inițial odată cu preluarea sistemului de furnizare a apei potabile către populație Raja obișnuia să transmită, în permanență, informări și notificări iată ca în ultimii ani ritmul informărilor a mai scăzut. Cu toate ca unele notificări către locuitorii municipiului Onești nu sunt de natură să aducă vești bune, informarea corectă i-ar ajuta pe onestenii să știe exact care este situația în teren.

În ultima perioadă informările se fac abia în urma articolele din presă și a comentariilor acide ale cetățenilor.

În urma articolului publicat de Acum TV “ A venit apa, s-a luat apa” la ora 8.20, Raja face un update la 9.40 in care ne spune ceea ce CRAB ne-a anunțat cu o zi în urma: ca s-a remediat avaria. Furnizarea apei va fi reluată în municipiu abia după ce rezervorul de apă de la Cuciur se va umple.

“Onești: Avarie pe conducta de transport a apei brute de la Valea Uzului!

Update 08 iulie 2024, ora 09.40
În cursul zilei de ieri, Compania Regională de Apă Bacău a anunțat finalizarea lucrărilor de remediere a avariei survenite la nivelul conductei de aducțiune, fiind demarate imediat operațiunile specifice de reluare a furnizării apei către municipiul Onești. Având în vedere lungimea conductei de aducțiune, dar și refacerea stocului minim în rezervorul de la Cuciur, distribuția apei în municipiul Onești a fost reluată în această dimineață, 08 iulie 2024, la ora 04.00. Furnizarea apei potabile către toți abonații se va realiza în mod progresiv în fiecare zonă afectată, pe măsură ce rețeaua va intra în presiune, dar și în funcție de consumurile înregistrate.
Avariile apărute la nivelul conductei de aducțiune, dar și faptul ca alimentarea cu apă în municipiu s-a realizat din rezervor, au făcut ca stocul de apă de la Cuciur să ajungă la nivelul critic.
Pentru a preîntâmpina astfel de situații în care CRAB sistează pomparea către Onești, și pentru a asigura în continuare furnizarea apei după un program prestabilit, este absolut necesar refacerea stocului de apă de la nivelul rezervorului de la stația de tratare și pompare Cuciur. În această situație, echipele RAJA sunt nevoite să oprească furnizarea apei potabile în această noapte, de 08 spre 09 iulie 2024, în intervalul orar 00.00 – 06.00.
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere!” se arată în comunicatul Raja.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura