ACTUALITATERaja SAUltima ORA

Onești, fără apă din nou

După câteva zile bună în care mercurul în termometre a depășit cu mult pragul de confort termic onestenii au fost puși în situația de a face față temperaturile caniculare. Lipsa apei la robinete  acutizat și mai mult starea de disconfort.
Potrivit ultimului comunicat Raja Onestiul va ramane din nou fără apă. Astfel în noaptea de 8 spre 9 iulie se va sista furnizarea apei potabile pentru refacerea rezervei de apă de la Cuciur.
“Update 08 iulie 2024, ora 09.40

În cursul zilei de ieri, Compania Regională de Apă Bacău a anunțat finalizarea lucrărilor de remediere a avariei survenite la nivelul conductei de aducțiune, fiind demarate imediat operațiunile specifice de reluare a furnizării apei către municipiul Onești. Având în vedere lungimea conductei de aducțiune, dar și refacerea stocului minim în rezervorul de la Cuciur, distribuția apei în municipiul Onești a fost reluată în această dimineață, 08 iulie 2024, la ora 04.00. Furnizarea apei potabile către toți abonații se va realiza în mod progresiv în fiecare zonă afectată, pe măsură ce rețeaua va intra în presiune, dar și în funcție de consumurile înregistrate.
Avariile apărute la nivelul conductei de aducțiune, dar și faptul ca alimentarea cu apă în municipiu s-a realizat din rezervor, au făcut ca stocul de apă de la Cuciur să ajungă la nivelul critic.
Pentru a preîntâmpina astfel de situații în care CRAB sistează pomparea către Onești, și pentru a asigura în continuare furnizarea apei după un program prestabilit, este absolut necesar refacerea stocului de apă de la nivelul rezervorului de la stația de tratare și pompare Cuciur. În această situație, echipele RAJA sunt nevoite să oprească furnizarea apei potabile în această noapte, de 08 spre 09 iulie 2024, în intervalul orar 00.00 – 06.00.
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere!”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura