ACTUALITATEUltima ORA

“Onestiul a prins ultimul tren” 276 milioane de lei pentru modernizarea statiei de epurare de la Jevreni

“Onestiul a prins ultimul tren” –  a fost declaratia traznet a primarului Onestiului Nicolae Gnatiuc la semnarea contractului gratie caruia va fi modernizata stația de epurare de la Jevreni.

 

Peste 80 de milioane de lei vor fi folositi la reabilitarea si modenizarea statiei de epurare din municipiul Onesti, care va deveni in circa doi ani una din cele mai moderne din zona Moldovei.

Trebuie precizat faptul ca valoarea totala a proiectului “Dezvoltarea Infrastructurii de Apă și Apă Uzată în Municipiul Onești” ajunge la aproape 276 milioane de lei, respectiv 58 milioane de euro si este finantat prin intermediul Programului Operational  Infrastructura Mare. Avand in vedere valoarea proiectului precum si structura contractului de finantare RAJA SA contribuie cu aproape 3.5 milioane de euro iar PRIMARIA  ONESTI cu peste 1 milion de euro.

Daca Onestiul nu ar fi prins acest tren situatia ar fi fost dramatica. Prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeana, Romania s-a angajat sa asigure conformarea privind calitatea apei destinate consumului pana la 31 decembrie 2015, iar in ceea ce priveste epurarea apelor uzate pana la 31 decembrie 2018, termen ce include perioada de tranzitie. In cazul in care Romania nu respecta termenele de conformare Comisia Europeana poate aplica penalitati astfel: suma forfetara minima fixa de 1,8 milioane de euro si penalitati PE ZILE de intarziere care pornesc de la 2.165 EURO/Zi si pot ajunge la 130 mii EURO/Zi” a declarat directorul general al RAJA SA Felix Stroe.

Contractul a fost semnat de directorul general al RAJA, Felix Stroe, și reprezentantul constructorului, la eveniment participand alaturi de primarul municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc, consilierii locali Crenguta Calin Ghioc, Gheorghe Ene, Constantin Florian și Florin Rădulescu.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura