ACTUALITATE

Știai asta? 6 trucuri ce îți vor salva picioarele atunci când porți tocuri

Știai asta? 6 trucuri ce îți vor salva picioarele atunci când porți tocuri

Dintotdeauna, pantofii cu toc înalt au fost considerați un exemplu de eleganță și feminitate. O pereche de pantofi stiletto îți vor oferi în combinație cu orice ținută un look sexy, plin de farmec, fără să pară că ai încercat prea mult.

 

Cu toate acestea, multe femei îi evită, din cauza durerilor lombare și de picioare ce pot surveni din purtarea îndelungată a acestui gen de încălțări. Există posibilitatea ca, în timp, disconfortul să se cronicizeze, iar laba piciorului și degetele să sufere modificări permanente, precum apariția unghiilor încarnate, afecțiuni ale nervilor sau monturi.

 

Din fericire, există un număr de trucuri ce pot fi folosite special pentru a ușura viețile iubitoarelor de pantofi cu toc înalt.

 

Acestea sunt cele 6 trucuri ce te vor salva de fiecare dată când vei dori să porți pantofii stiletto preferați:

 

 

  • Alege modelul potrivit

 

Acesta este primul pas pentru a te asigura că nu te vor durea picioarele întreaga zi. Caută o pereche de stiletto ce te avantajează, luând în calcul atât forma piciorului tău, arcuirea tălpii pantofului, cât și înălțimea tocului.

 

  • Cumpără o măsură mai mare

 

Dacă ai observat, majoritatea celebrităților poartă, la evenimentele speciale, pantofi cu o măsură mai mare. Ele au ales această metodă, deoarece, pe parcurs ce orele trec, piciorul se umflă, iar durerea survenită din purtarea acestor încălțări va deveni mult prea puternică. O metodă de a preveni alunecarea piciorului în interior este asigurarea tălpii cu branțuri din silicon și folosirea de protecții în zona călcâiului.

 

  • Pregătește tocurile și talpa

 

Pentru a preveni alunecarea tălpii și a tocului, pregătește-le înainte de prima purtare prin frecarea cu șmirghel sau de o suprafață foarte dură. Astfel, aceste zone nu vor mai fi lucioase și vor prinde aderență.

 

  • Pregătește încălțările de purtare

 

Primele purtări sunt cele mai dureroase, deoarece materialul încă nu este înmuiat. Pentru a evita bătăturile și durerile de degete, este recomandat să porți încălțările în casă pentru câteva zile sau, dacă nu ai suficient timp, există un truc foarte simplu. Trebuie numai să umpli o punguță pe jumătate cu apă, o așezi în interiorul pantofilor apoi îi lași la congelator timp de o zi. Apa va îngheța și își va mări volumul, iar pielea încălțărilor se va lăsa imediat.

 

  • Folosește branțuri speciale

 

Branțurile cu gel fac minuni în zilele lungi și obositoare. Investește în câteva perechi calitative, pentru a te asigura că vei fi plină de farmec întreaga zi, fără să suferi de dureri de picioare.

 

  • Mergi cu pași mici

 

Mersul cu pași mici te va ajuta să îți menții echilibrul și să eviți accidentările. Este bine să exersezi în casă timp de câteva zile, iar la final, vei vedea o diferență clară în felul în care se vor simți tălpile tale.

 

Pantofii stiletto au fost și vor rămâne întotdeauna un model căutat de doamne pentru a arăta fără cusur atât la birou, cât și la evenimentele importante. Designul senzual ce alungește piciorul și definește musculatura arată perfect în combinație cu rochii elegante, ori cu pantaloni sau fuste scurte. Folosește aceste idei pentru a arăta fantastic și pentru a reuși să supraviețuiești unei zile întregi petrecute pe tocuri, dar, în cazul în care evenimentul la care vei participa este unul foarte lung, este bine să ai la îndemână și o pereche de pantofi mai confortabili.

 

În cazul în care obișnuiești să porți numai pantofi cu talpă joasă sau pantofi sport, este important ca, înainte să porți acea pereche de încălțări cu toc înalt pe care ți-o dorești atât de mult, să îți obișnuiești talpa cu diferența de înălțime. Începe cu mai puțini centimetri, apoi, pe măsură ce te obișnuiești, poți trece la tocuri din ce în ce mai înalte. În acest fel, eviți problemele precum spasmele musculare sau fasciita plantară.

 

Sursă foto: Shutterstock.com

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura