ACTUALITATEUltima ORA

POLIȚIȘTII BIROULUI PENTRU PROTECȚIA ANIMALELOR CONTINUĂ ACTIVITĂȚILE DE INFORMARE A POPULAȚIEI

Polițiștii băcăuani continuă activitățile de informare a populației județului Bacău despre posibilitatea sterilizării gratuite a animalelor de companie de talie mică (câini și pisici), precum și a prevederilor legale în domeniu.

În perioada mai – decembrie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor desfășoară acțiuni de informare a cetățenilor (proprietari de exemplare canine de rasă comună sau exemplare feline), cu scopul înștiințării acestora despre campania de sterilizare gratuită.
Spre exemplu, în perioada 01.07.2022 – 03.07.2022, pe raza municipiului Onești, s-a desfășurat campania de sterilizare gratuită, organizată de Adăpostul Public Onești.
De asemenea, polițiștii au prezentat cetățenilor importanța sterilizării animalelor de companie aflate în proprietatea lor.
Totodată, ulterior, polițiștii au verificat pe raza municipiului Onești dacă exemplarele canine au fost sterilizate în urma informării.
Pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, cu modificările și completările ulterioare și HG 1059/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a OUG nr. 155/2001
privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, cu modificările și completările ulterioare, au fost aplicate un număr de 9 sancținuni contravenționale. Astfel de activități vor continua.

Polițiștii reamintesc că este obligatorie sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân aparținând rasei comune și metișii acestora conform prevederilor art. 13^2 din O.U.G. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân. Nerespectarea acestei obligații legale constituie contravenție, iar limitele sancțiunii sunt cuprinse între 5.000 și 10.000 lei.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura