ACTUALITATEUltima ORA

Primarul Pargarestiului, Marius Gabriel Gheorghiță la Cupa Eroilor din Republica Moldova

În ziua de 17 februarie 2024, orașul Bălți a fost martorul unei comemorări impresionante a eroilor căzuți în slujba apărării Independenței și Integrității Republicii Moldova, cu ocazia deschiderii celei de-a VI-a ediții a concursului „CUPA EROILOR”.

La eveniment au fost cei de la sucursala R Moldova condusă de veteranul Radu Prisac, reprezentanți din sucursalele AMVVD Iași – veteranii TO Cătălin Dobrea și Laurențiu Seghedin, AMVVD Bacău – veteranul TO Raul Simion, dar și edilul Comunei Pârgărești, Bacău Marius Gabriel Gheorghiță alături de cei de la Uniunea Națională a Veteranilor Războiului pentru Independența Republicii Moldova – Iurie Neghină, președinte UNVRI Bălți dar și de angajați din cadrul Ministerului Apărării, Ministerului Afacerilor Interne, Autorităților Publice Locale și a Organizațiilor municipale și raionale din cadrul UNVRI și UORM.

Evenimentul a început cu emoționante alocuțiuni ale gazdelor și invitaților, urmate de depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din scuarul Primăriei Municipiului Bălți.

Competiția a inclus probe sportive pentru diverse categorii de vârstă și profesionale, a adunat echipe de tineret, studenți, angajați ai structurilor de forță și veterani. Cu scopul de a promova valorile patriotice și cultura sportului, CUPA EROILOR a evidențiat spiritul de echipă și dedicarea participanților în lupta pentru apărarea țării.

În încheierea oficială, echipa câștigătoare, Școala profesională nr. 4 din municipiul Bălți, a fost celebrată pentru performanțele remarcabile, iar Carabinierii au obținut locul II la ridicarea greutăților și volei. Cu clasarea la locul II în clasamentul general, Echipa Inspectoratului General de Carabinieri a demonstrat angajamentul și abilitățile lor remarcabile în acest concurs de importanță militar-sportivă.

Sursa foto 

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura