SOCIALUltima ORA

INCENDIU VIOLENT- O CASA A FOST MISTUITĂ DE FLĂCĂRI

În seara zilei de 17 februarie, pompierii militari au intervenit prompt în comuna Agăș pentru a stinge un incendiu izbucnit la o casă de locuit. Echipajele de intervenție, compuse din două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, cu un total de 11 pompieri militari, au gestionat eficient situația de urgență.

Incendiul, care se manifesta intens la nivelul acoperișului casei și a unei anexe, pe o suprafață de aproximativ 140 mp, a fost lichidat în limitele găsite de forțele de intervenție. Cauza probabilă a tragediei pare a fi coșul/burlanul de fum defect sau necurățat, conform cercetărilor efectuate la fața locului.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău solicită cetățenilor să adopte un comportament preventiv, să manifeste prudență la exploatarea mijloacelor de încălzire și să respecte următoarele recomandări:

➢ Asigurăți-vă că o persoană autorizată va verifica, repara și curăța coşurile de fum, cel puţin o dată pe an;

➢ Folosiți doar tipul de combustibil pentru care a fost proiectat sistemul de încălzire şi respectați întocmai instrucţiunile producătorului;

➢ Depozitați cenuşa într-un container de metal în exteriorul locuinţei şi la distanţă de casă, grajd, fânar, depozite, etc;

➢ Stingeți întotdeauna focul din sobă înainte de culcare.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura