Acasă Actualitate Raja – lucrările de înlocuire a instalațiilor amânate timp de doi ani

Raja – lucrările de înlocuire a instalațiilor amânate timp de doi ani

0
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
somproduct.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
manukashop.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
neakaisa.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
creditprime.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
chilipirul-zilei.ro/
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE

In cadrul emisiunii 24 de ore primarul Oneștiului Victor Laurentiu Neghina a criticat, in mod direct, fosta administrație publica locală, mai precis pe fostul primar Nicolae Gnatiuc.
Primarul Neghina a explicat  ca, in mod intenționat, fostul primar Gnatiuc a tergiversat realizarea unor documentații punând in pericol implementarea întregului proiect pe fonduri europene de apa și canal Raja.

 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE

“La lucrările astea ( implementarea rețelei de apa proiect pe fond european al Raja-n.n)  am mai spus și nu ezit s-o spun încă o data ca : s-a tras de timp.

Când am venit primar, am intrebat și eu colegii din primarie ce s-a întâmplat de am ajuns in aceasta situație, pentru ca la un moment dat eram la un pas de a pierde Raja finanțarea, iar Oneștiul avea de suferit, pentru ca nu s-au intabulat timp de doi ani terenurile unde trebuia sa fie înlocuite rețelele.

Nefiind intabulate terenurile nu puteam elibera autorizație de construcție. Am demarat o buna parte din aceste intabulări in noiembrie, după ce am preluat mandatul de primar.

Am ajuns chiar in situația de a fi in ultima zi in care mai puteam elibera autorizații de construcție. Vreau sa mulțumesc colegilor de la Urbanism ca s-au implicat, au rămas peste orele de program pentru a verifica documentele ca sa nu pierdem efectiv finanțarea.

Fostul primar a tras de timp pentru a nu se demara lucrările înainte de campania de electorală.

Aceste lucrări de înlocuirea a rețelei vor crea cu siguranța un mare disconfort. Vor fi zone in care or sa fie scoase pavelele puse anul trecut.

Dacă s-ar fi apucat de lucrări acum doi ani, nu am fi azi in aceasta situație.

De exemplu in TCR va fi o mare problema pentru ca zona e ca <<țesuta>> cu conducte și cu siguranța trotuarele puse anul trecut se vor scoate.

Raja este obligată sa refacă, dar nu va mai fi cum a fost. Când pui înapoi este greu de crezut ca vor mai nimeri la fel.

Nu poți sa lasi pana in ultima secunda sa întabulezi terenul. Am intrebat colegii din primarie de ce s-a tras de timp și de ce nu s-a făcut timp de doi ani de zile nimic. Răspunsul a fost ca nu sunt bani. Și am intrebat care este suma despre care e vorba pentru care s-a amânat intabularea și așa am aflat ca era vorba de 83 de mii lei. Dacă eu eram primar și nu aveam 83 de mii in buget ii scoteam din buzunar și ii dădeam”.

Contactat telefonic fostul primar al Oneștiului, Nicolae Gnatiuc ne- a declarat următoarele :

“Sunt bucuros sa constat ca noua conducere a municipiului Onesti continua și apreciază proiectele începute de mine in mandatul 2016-2020. Sunt proiecte pentru care impreuna cu echipa de implementare am muncit foarte mult, proiecte care vor crea bunăstare  locuitorilor municipiului Onesti,

Sa nu uitam faptul ca in mandatul 2016-2020 am atras fonduri europene și guvernamentale de peste 80 milioane de euro, dintre care cel mai important proiect este de departe aducerea companiei Raja la Onesti.

Tot in mandatul 2016-2020  am atras noi investitori in municipiul Onesti, astfel Autoliv, Smart Wood, Dedeman au generat mai bine de 1500 noi locuri de munca.

Le urez  tuturor succes in special in atragerea de noi proiecte pt comunitate și aștept sincer ca actuala administrație sa performeze in actul administrativ in interesul Onestenilor.

Cu multă considerație un cetățean al municipiului Onesti- Nicolae Gnatiuc”.