Acasă Cultură & Educație Revolta unor părinți din Bacău pe educatoarele care nu fac decât să...

Revolta unor părinți din Bacău pe educatoarele care nu fac decât să le trimită fișe și poezii: “Eu nu am făcut pedagogie, de asta merge copilul la grădiniță”

0

Părinții unei grupe de copii de la Grădinița nr. 18 din Bacău susțin că s-au săturat să facă activități de pe fișe și să îi învețe pe copii lor poezii, după instrucțiunile educatoarelor. Vor ca educatorii să facă și întâlniri online cu copiii. Educatorii invocă o circulară de la Ministerul Educației care spune că cei mici “nu vor fi solicitați să efectueze lecții în fața calculatoarelor”. Inspectorul Școlar susține altceva, scrie Școala 9.

Florin Hurghiș are doi copii, unul de două luni și altul de 4 ani, în grupa mijlocie la Grădinița nr. 18 din Bacău. Cum soția sa este în concediul postnatal, poate sta cu copiii, dar crede că pentru unele activități pe care le primește de la educatoare e nevoie de pregătire pedagogică, relatează Școala 9 BRD, o platformă publicistică având ca temă educația, fondată și finanțată de BRD, dar scrisă de jurnaliști independenți.

Noi, părinții, primim pe această platformă doar materiale care conțin: poezii, fișe de desen, cântecele de pe YouTube și indicații cu activități pe care să le facem noi cu copiii. La asta se rezumă activitatea cu normă întreagă a două educatoare cu 23 de copii în grupă pe platforma educațională”, este revoltat părintele.

Când mai mulți părinți le-au cerut să facă și întâlniri online cu copiii, cadrele didactice le-au spus că ar putea mai bine să înregistreze “poezii, povești, cântece sau alte activități pe care să vi le punem pe grup. Acum să vedem cu ce înregistrăm, că telefoanele noastre sunt pline”.

Obosiți de sarcinile zilnice pe care le au, părinții au izbucnit: “Eu nu am făcut pedagogie, de asta merge copilul la grădiniță. Nu am putea fi plătiți totuși pentru această activitate?”, este revoltat Florin Hurghiș.

Sursa

Need Help? Chat with us
Please accept our privacy policy first to start a conversation.