ACTUALITATEUltima ORA

Sătule de agresiuni și amenințări au cerut ordin de protecție

Tot mai multe băcăuane cer ajutorul oamenilor legii in fata soților care devin agresivi iar unele chiar  sunt amenințate cu moartea.

Este cazul unei femei de 52 de ani din Bacau care vineri, 15 mai, în jurul orei 14:30, a sesizat poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Bacău de faptul că soţul ei, de 53 de ani, se comportă agresiv la domiciliu.

La faţa locului, în urma verificărilor efectuate, având în vedere gravitatea faptei şi starea de teamă creată victimei, polițiștii au procedat la întocmirea formularului pentru evaluarea riscului iminent asupra vieții și integrității victimei, reieșind faptul că se impune emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „violență în familie” şi „ameninţare”.

In aceiași zi o alta tanara de 29 de ani a sesizat poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Bacău  prin apel 112, de faptul că a fost lovită și amenințată de soţul ei.

Deplasându-se la domiciliul celor doi, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul în cauză este o persoană violentă, care anterior şi-a mai agresat soţia fizic şi verbal, fapt pentru care s-a procedat la întocmirea formularului pentru evaluarea riscului iminent asupra vieții și integrității victimei, reieșind faptul că se impune emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „violență în familie” şi „ameninţare”.

 

Ordinul de protecție provizoriu este emis atunci când, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițistul constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică, în scopul diminuării acestui risc.

Conform acestuia, obligațiile și interdicțiile dispuse împotriva agresorilor prin ordinele de protecție provizorii devin obligatorii imediat după emiterea acestora, fără somație și fără trecerea vreunui termen.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura