ACTUALITATEUltima ORA

Spitalul „Sf Ierarh Doctor Luca” din Onești și-a sărbătorit ocrotitorul

Spitalul „Sf Ierarh Doctor Luca” din Onești și-a sărbătorit ocrotitorul

La data de 11 iunie 2022, Biserica Ortodoxă il cinsteste pe Sfântul Ierarh Doctor Luca, aducând în fața credincioșilor un model perfect de slujire a aproapelui, atât în plan fizic, cât și spiritual.

Sfântul Ierarh Doctor Luca și-a câștigat treptat un loc aparte în conștiința locuitorilor din Onești, iar în data de 28 august 2014, prin Hotărârea Consiliului Local nr. 106, Primăria Onești a consfințit această realitate prin alegerea Sfântului ca ocrotitor al Spitalului Municipal Onești, acordându-i numele de „Spitalul Sfântul Ierarh Doctor Luca”.

Au trecut deja 7 ani de atunci de când Sfântul Ierarh Doctor Luca a devenit sfântul vindecător al oneștenilor, iar astăzi, personalitatea sa marcantă a fost sărbătorită de membrii Spitalului Municipal Onești, personalul administrativ, medicii, asistenții și infirmierii, alături de prietenii Capelei „Sfântul Mc. Pantelimon”.

În cadrul acestui eveniment, Preotul Paroh Petre Cuibar, împreună cu un sobor de preoți, sub binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, s-au alăturat personalului spitalului, săvârșind Sfânta Liturghie și slujba de parastas pentru ctitorii și pentru cei adormiți, medici, asistenți și infirmieri.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Silviu Andrei Neicu a evidențiat impactul major pe care caracterul hotărât al Sfântului Ierarh Doctor Luca l-a avut asupra vieții spirituale, precum și asupra rigurozității medicale, constatând că cele două slujiri, deși diferite, au același scop: alinarea suferinței celui bolnav, ca îndeplinire a poruncii iubirii.

În încheierea cuvântului său, Preotul Paroh a felicitat pe primarul Victor Laurențiu Neghină, pe managerul Spitalului, Gelu-Titel Nicolcea, și pe medicii și personalul spitalului, oferindu-le în semn de prețuire și recunoaștere icoane cu Sfântul Luca, pentru dragostea, implicarea și sprijinul manifestate față de Capela „Sfântul Mc. Pantelimon”.

Prin sărbătoarea de astăzi, am putut constata că lucrarea Sfântului Ierarh Doctor Luca nu este una despre care să vorbim ci una pe care o simțim.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura