ACTUALITATEUltima ORA

Tg Ocna – Proiect corigent in a doua ședința de consiliu local

Inceput cu stângul in Consiliul Local Tg Ocna. In loc sa nu mai facă economie la hârtie și sa puncteze fiecare proiect in parte primarul Tg Ocnei Cristian Ciubotaru pune sub denumirea de “ rectificare de buget” proiecte extrem de importante ce  avea sa nască ample dispute.

Motivul foarte simplu: cum poți sa bagi la un loc mere cu pere. Adica printr-o formulare așa generică rectificare de buget aflam, din ședința de consiliu ca de fapt erau lucruri atât de sensibile încât nici cu gândul nu am fi gândit.

Prin neaprobarea “Proiectului de Hotărâre privind rectificarea bugetului local, Primăria Oraşului Târgu Ocna se află în imposibilitatea efectuării plăţilor pentru plata drepturilor salariale şi a indemnizaţiilor aferente  pentru persoanele cu handicap.

📌 De asemenea nu se pot asigura sumele necesare pentru:

– plata cheltuielilor cu alocaţia de hrană pentru personalul care s-a aflat în izolare preventivă pe perioada stării de urgenţă la CRRPD Târgu Ocna, respectiv CIAPD Târgu Ocna;

– plata unor lucrãri de reparaţii şi întreţinere strãzi;

– plata serviciilor publice privind salubrizarea oraşului ;

– plata lucrãrilor executate în cadrul proiectelor  „Reabilitare, modernizare şi dotare Colegiul Naţional Costache Negri, oraş Târgu Ocna” şi „Reabilitare, modernizare şi dotare Grădiniţa Piticot A, oraş Târgu Ocna” derulate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

  📌 Deşi în şedinţele comisiilor de specialitate ale Consiliului Local desfașurate in data de 24 și 25 noiembrie 2020, avizul a fost favorabil, în cadrul şedinţei de plen votul a fost de respingere, astfel: PNL – 3 consilieri “Abţinere”, USR – 4 consilieri “Abţinere”, PMP – 2 consilieri “Abţinere”, PER – 1 consilier “Abţinere”, AD – 1 consilier “Abţinere”, PSD – 4 consilieri “Pentru”, PRO România – 2 consilieri “Pentru” . 📌

  📌 Vã asigurãm cã executivul coordonat de Primarul Oraşului va depune în continuare toate diligenţele în vederea realizării obiectivelor de mai sus, iar sprijinul şi cooperarea tuturor membrilor Consiliului local, independent de interesele  politice şi populiste, va contribui substanţial pentru  îndeplinirea promisiunilor asumate faţã de comunitate” se arată intr-un comunicat postat de administrația publica locală.

Cu alte cuvinte s-au bagat “ la grămada” mai multe rectificări in speranța ca proiectul ca trece.

Vigilenți consilierii din PNL, USR, PMP, PER si AD s-au abținut.

Cu alte cuvinte nu poți vota la grămada și plata salariilor și indemnizațiile pentru persoane cu handicap la un loc cu alocarea de bani pentru amenajarea Curții colegiului Costache Negri.

L-am contactat telefonic pe președintele PNL Tg Ocna , Mihai Rusu care ne-a oferit un punct de vedere:” dacă proiectele ar fi fost puse separat situația ar fi fost alta. Dar așa ne-au fost puse la un loc și rectificare de bani la colegiu și plata salariilor pentru persoane cu dizabilități. Nu este deloc corect. Incearca sa ascundă și uita ca lucrurile trebuie sa fie transparente. Sa stiti ca atât eu cât și colegii mei as fi votat pentru plata îndemnizațiilor pentru persoanele cu dizabilități dar nu sa fim pacăliți pe fata”.

Proiectul de hotărâre va fi reluat pe 2 Decembrie de la ora 15.00.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura