Acasă Actualitate Bacau- Polițiști in strada de 1 Decembrie

Bacau- Polițiști in strada de 1 Decembrie

0

Peste 700 de polițiști se vor afla, zilele acestea în stradă pentru asigurarea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică, în minivacanța de 1 decembrie.

 

Pentru poliţiştii băcăuani, misiunea prioritară specifică acestei perioade o constituie menţinerea unui climat optim de siguranţă publică, astfel încât fiecare dintre noi să se bucure de cât mai multe momente de relaxare, ferite de incidente.

La nivelul judeţului Bacău au fost constituite, atât în localităţile din mediul urban, cât şi în cele din mediul rural, dispozitive de menţinere a ordinii publice din care fac parte poliţişti de ordine publică, de poliţie rutieră, de investigaţii criminale, dar şi de la alte structuri de poliţie.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău vor acționa zilnic, cu peste 200 de polițiști și 80 de autospeciale, în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona desfășurării manifestărilor publice, circumscrise acestor sărbători.

Măsurile de ordine şi siguranţă publică vor fi asigurate zilnic şi de patrulele pedestre de siguranţă publică, care vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Agenții de poliție rutieră vor fi prezenți pe căile de acces din zona de desfășurare a manifestărilor,  precum și pe principalele artere rutiere ale județului, pentru fluidizarea traficului rutier și pietonal și prevenirea accidentelor rutiere.

 

Pentru siguranţa dumneavoastră şi a pasagerilor, dar şi pentru a nu deveni un pericol pentru ceilalţi participanţi la traficul rutier, este important ca autovehiculul pe care îl utilizaţi să fie într-o perfectă stare de funcţionare, în special în ceea ce priveşte sistemele de direcţie, de frânare şi de iluminare – semnalizare, precum şi instalaţia de încălzire – dezaburire.