Acasă ACTUALITATE Braconaj piscicol

Braconaj piscicol

0

Peste 40 de efective formate din poliţişti şi reprezentanţi ai instiţuţiilor cu atribuţii de control au acţionat pentru apărarea patrimoniului piscicol, a integrităţii acestuia şi combaterea faptelor ilegale asociate din pescuitul ilegal, precum şi protecţia mediului înconjurător.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Buhoci şi ai Secţiei 6 Poliţie Rurală Traian, împreună cu cei din cadrul Compartimentului de Ordine Publică, luptători pentru acţiuni speciale şi poliţişti criminalişti au acţionat pentru prevenirea şi combaterea braconajului psicicol, pe raza comunelor Horgeşti şi Răcăciuni.

S-a acţionat pe luciul de apă al lacului de acumulare Răcăciuni, de pe râul Siret, cu o ambarcaţiune din cadrul AJVPS Bacău , ocazie cu care au fost identificate 5 unelte de pescuit de tip plasă monofilament în care se afla capturată cantitatea de circa 15 kg de peşte ce a fost redată mediului natural.

Totodată, cu ocazia activităţilor specifice desfăşurate au fost puse în executare, 8 mandate de percheziţie domiciliară la imobilele unor bărbaţi cu vârste cuprinse între 22 şi 43 de ani, toţi din comuna Horgeşti.

Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării de la domiciliile bănuiţilor, 7 unelte de pescuit de tip plasă monofilamnet şi mai multe bunuri folosite la confecţionarea plaselor, respectiv, 123 de plute, 3 role de sfoară, 2 dispozitive tip suveică, 96 de plumbi, precum şi cantitatea de 73 de kg de peşte, din speciile plătică, caras şi scobar ce a fost predată reprezentantului DSVSA Bacău.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii de infracțiuni prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.