ACTUALITATESOCIAL

4 trenduri de amenajare a grădinii în 2020

4 trenduri de amenajare a grădinii în 2020

sursa foto – pixabay.com, shutterstock.com Grădina casei tale este un spațiu care se regenerează mereu. Te afli constant în luptă cu sălbăticia naturii, care este gata să acapareze orice colțișor lăsat nesupravegheat. De aceea, ești nevoit să îți reorganizezi perimetrul astfel încât acesta să rămână o extensie a casei. Un astfel de spațiu exterior trebuie să fie util, să îți aducă aproape confortul, să fie accesorizat modern și să aibă, de ce nu, un strop de excentricitate. Practic, cu doar câteva trucuri îl poți transforma într-o adevărată oază care să satisfacă pretențiile tale și ale familiei. Lumea se schimbă repede, iar dacă vrei să ții pasul cu ea, trebuie să cunoști cele mai recente trenduri.

Iată, în continuare, patru dintre trendurile anului 2020 care te vor ajuta să îți reorganizezi grădina:

 

  1. Utilitate

Înainte de toate, o grădină trebuie să fie utilă. Asta înseamnă că e bine să ai, obligatoriu, câteva accesorii la îndemână. Cel mai important este, probabil, grătarul. Dar nu cel vechi, pe lemne, cu grill-ul zgâriat. Acum se poartă grătarul electric, ideal pentru terasă, care scoate mult mai puțin fum și care face din pregătirea mesei o plăcere. Eventual, alege unul cu grill din titanium, pentru a-l feri de accidente.

Dacă totuși optezi pentru unul tradițional, asigură-te că ai mereu în curte măcar un sac cu cărbune și un pachet cu pastile pentru aprins focul.

  1. Confort

Iar după o masă copioasă, cum ar fi să ai parte de câteva ore de liniște, departe de nebunia orașului? Doar tu și gândurile tale, sub umbra unui copac, întins confortabil într-un hamac din bumbac! Somnul dintr-un astfel de leagăn este profund și de calitate, ajutând la creșterea metabolismului și la scăderea fluctuației glicemiei. De asemenea, te scapă de stres. Te vei trezi alt om!

Ce altceva să mai ai prin preajmă pentru a fi complet pregătit de relaxare? Eventual, o geantă frigorifică pentru ca berea să rămână rece! Doar n-o să te duci până în casă pentru un “refill”!

Sau poate trebuie să deschizi umbrela, în cazul în care razele soarelui reușesc să răzbată până la tine. Așa că ține-o cât mai aproape! Poți verifica aici diversele accesorii pentru terasă și gradină potrivite nevoilor tale, astfel încât să te simți afară la fel de comod precum în interior!

  1. Modernism

Acum că ai izbutit, în sfârșit, să te odihnești, e timpul pentru o cafea. Așa că mută-ți “cuibul” către umbrarul pe care l-ai montat recent. Această copertină pătrată arată incredibil de bine! Ai zice că a fost concepută special pentru grădina ta. Poți să stai și dacă plouă sub ea.

Dacă se lasă seara, se vor aprinde torțele din bambus cu led pe care le-ai pus de-a lungul aleii. Acestea vor crea un ambient cu adevărat feeric.

 

  1. Excentricitate

Un pic de excentricitate nu strică niciodată, iar grădina ta merită ceva în plus, care să îi dea personalitate.  Poate o statuetă de beton, poate o fântână arteziană? Cam prea clasic. Nu se prea potrivește cu umbrarul și nici cu hamacul. Mai bine ceva actual, în trend. Un șemineu, de exemplu. Dar nu din acela de casă, cu motive baroce, ci unul modern, de exterior, din fontă, pe trei picioare, care să arunce o lumină fabuloasă în jur.

În concluzie, nu este deloc greu să îți modernizezi grădina! Cu un pic de bun-gust, poți s-o transformi într-un colț de rai!

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura