SOCIALUltima ORA

Avertisment: HAITA DE LUPI ÎN APROPIEREA ONESTIULUI

Avertisment: HAITA DE LUPI ÎN APROPIEREA ONESTIULUI

 

Recent, Romsilva a dezvăluit o serie de imagini cu o haită de lupi, surprinși într-o pădure gestionată de Ocolul Silvic Mănăstirea Cașin din cadrul Direcției Silvice Bacău.

Aceste imagini oferă o privire intimă asupra vieții lupilor în habitatul lor natural. Lupul, un carnivor social, trăiește în haită și îndeplinește un rol crucial în menținerea echilibrului ecosistemelor naturale.

“Imagini frumoase cu o haită de lupi într-o pădure administrată de către Ocolul Silvic Mănăstirea Cașin din cadrul Direcției Silvice Bacău.

Lupul este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea unor ecosisteme natural sănătoase.

Haita este formată din perechea conducătoare, masculul și femela alfa, precum și puii lor. Uneori pot aparea și alți lupi, rude ale celor alfa. În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziția lupului în haită.

Lupii au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-I să vâneze ziua și noaptea. Atacă în haită, bine coordonați, și dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, unde este ucisă.

Direcția Silvică Bacău administrează o suprafață de 194.544 hectare din care 167.923 hectare proprietatea publică al statului, iar 26.621 hectare aflate în alte forme de proprietate, administrate pe baze contractuale” se arată în informarea Romsilva .

foto ilustrativă

 

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura