ECONOMICSOCIAL

5000 EURO pentru reintegrarea persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii

5000 EURO pentru reintegrarea persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii

Persoanele cu dizabilitati din Romania primesc o veste buna in 2023: Guvernul Romaniei a anuntat lansarea programului de acordare a unui card de 5000 de euro pentru persoanele care au nevoie de dispozitive asistive si doresc sa se reintegreze pe piata muncii. Acest program se adreseaza persoanelor cu dizabilitati incadrate in grad de handicap, indiferent de grad, cu varste intre 18 si 65 de ani, care nu primesc pensie de invaliditate cu gradul I sau II, dar gradul III este acceptat.

Afectiunile din sfera auditiva, vizuala sau locomotorie sunt cele care se incadreaza in acest program. Cardul va fi acordat pentru achizitionarea dispozitivelor asistive necesare, care sa faciliteze accesul acestor persoane pe piata muncii si sa imbunatateasca calitatea vietii acestora.

Pentru a beneficia de acest program, persoanele interesate trebuie sa depuna un dosar pana la data de 31 mai 2023. Dosarul trebuie sa contina, printre altele, recomandarea de la medicul specialist pentru dispozitivul/dispozitivele respective. De asemenea, dupa acceptarea dosarului, persoanele trebuie sa se deplaseze la AJOFM pentru consiliere, de cateva ori, pentru a fi ajutate in procesul de reintegrare pe piata muncii. Este important de mentionat ca gasirea unui loc de munca nu este obligatorie pentru a beneficia de acest program.

Un alt aspect important este ca, in functie de nevoi, se pot cumpara mai multe dispozitive asistive, astfel incat sa se asigure cea mai buna calitate a vietii pentru persoanele cu dizabilitati. DGASPC/AJOFM din judetul respectiv au persoana desemnata sa ofere detalii suplimentare.

Programul este o initiativa importanta a Guvernului Romaniei, care are ca scop sprijinirea si integrarea persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii. Programul este unul de lunga durata si poate fi considerat o sansa reala pentru ca persoanele cu dizabilitati sa se reintegreze pe piata muncii si sa-si imbunatateasca calitatea vietii.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura