Acasă ACTUALITATE “Prețuiește viața, prețuiește natura”

“Prețuiește viața, prețuiește natura”

0
ioan bargaoanu

În perioada 10-27 aprilie 202, pe cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, respectiv în Protopopiatul Onesti se desfășoară cea de-a 5-a ediție a programului „Prețuiește viața, prețuiește natura”. Această acțiune este rezultatul parteneriatului dintre Arhiepiscopia Romanului și Bacăului prin intermediul Sectorului silvic al eparhiei, coordonat de părintele arhimandrit Nicodim Bitic , respectiv Protopopiatul Onesti și Regia Națională a Pădurilor, reprezentată de director Gheorghe Mănailă prin care a fost acordat, sub formă de sponsorizare, un număr de 5000 puieți de molid si salcâm care au început să fie plantați pe terenurile aparținând unităților de cult din Protopopiatul Onești.

Puieții de molid, puși la dispoziție prin Direcția Silvică Bacău, au fost folosiți atât pentru completarea lucrărilor executate în anii anteriori, cât și pentru împădurirea unor terenuri degradate, lipsite sau ocupate parțial de vegetație forestieră.
Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a mulțumit inițiatorilor și susținătorilor proiectului.

“Acest proiect a fost initiat de regretatul parinte Arhimandrit Serafim Huzdup care a plecat spre Impărația Cerurilor anul trecut.
Proiectul din Protoieria Onesti se doreste si un simbol de aducere aminte a prietenului nostru, Parintele Serafim pe care l-am iubit si am colaborat intr-un mod aparte pe acest sector silvic.
Pretuieste viața, pretuieste natura !” ne precizează preotul Ioan Bârgăoanu, protopop de Onesti pe pagina sa de Facebook.