ACTUALITATEUltima ORA

Rețea de traficanți de droguri destructurata

La data de 20.03.2024 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Botoșani au dispus reținerea a 3 inculpați,  cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc, complicitate la trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu.
Din cercetările efectuate a rezultat că pe parcursul anului 2024, doi dintre aceștia, cu sprijinul celui de al treilea, au procurat, transportat și comercializat diferite cantități de canabis, către consumatori de pe raza județului Botoșani.

În sarcina unuia dintre inculpați s-a reținut și faptul că a deținut droguri de risc (canabis), fără drept, în vederea consumului propriu.
Pe parcursul administrării probatoriului și al perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate cantități de drog de risc (canabis), cântare de precizie, grindere, telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.
În cursul zilei de ieri,  judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Botoșani a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani.
Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani și jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi județene Botoșani și Bacău.


Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura