SOCIAL

„ȘTII SĂ RĂMÂI ÎN SIGURANȚĂ!”, CAMPANIE DE INFORMARE, EDUCARE ȘI CONȘTIENTIZARE A RISCURILOR MEDICALE, SOCIALE ȘI LEGALE ALE CONSUMULUI DE DROGURI

Începând cu luna iulie 2022, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău, structură teritorială a Agenției Naționale Antidrog, în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Județean, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate și Antidrog, Serviciul Județean de Ambulanță, Poliția Locală și beneficiind de sprijinul și susținerea Corpului Național al Polițiștilor – Biroul Teritorial Bacău, implementează campania de informare cu privire la riscurile medicale, sociale și juridice ale consumului de droguri „ȘTII SĂ RĂMÂI ÎN SIGURANȚĂ!”.

 

În cadrul campaniei, în perioada 16 – 20 iulie a.c., au fost desfășurate mai multe activități de
informare care s-au adresat deopotrivă copiilor, adulților, cât și agenților economici. În cadrul
activităților realizate peste 360 de persoane – 130 de adolescenți și 235 de adulți au fost informați cu privire la riscurile legale și asupra sănătății și integrității persoanei ca urmare a consumului de droguri. De asemenea, de sesiunile de informare a beneficiat si personalul angajat în spațiile comerciale și recreaționale din zonele de agrement, baruri, cluburi și parcuri din municipiul Bacău.

campanie antidrog
campanie antidrog

Reamintim că drogurile reprezintă un pericol atât pentru consumator, cât și pentru toți cei din jurul său. Sub sloganul „ASCULTĂ, VORBEȘTE, ACȚIONEAZĂ”, beneficiarii campaniei –
adolescenți și adulți, sunt încurajați să manifeste o atitudine precaută față de fenomenul consumului de substanțe psihoactive, să se informeze despre droguri și efectele lor și să cunoască serviciile medicale, psihologice și sociale disponibile pentru consumatorii de droguri. De asemenea, în cazul apariției unor suspiciuni privind consumul de droguri, populația este încurajată să comunice cu reprezentanții autorităților cu atribuții în domeniu.

ȘTII CUM SĂ RĂMÂI ÎN SIGURANȚĂ!

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura